www.labeuratte.com Wandelherberg in de Vogezen

Langlaufen Vogezen arrangement

De Vogezen zijn een heel gevarieerd gebied om te langlaufen. Er zijn een aantal routes die over de crĂȘtes (de toppen) lopen waardoor je vrij rustig kunt langlaufen maar er zijn ook veel uitdagende paden. Een voordeel van langlaufen is dat je rustig kunt "wandelen" als je dat wilt maar er ook een zeer sportieve uitdaging van kunt maken. De loipes in de Vogezen lenen zich daar uitstekend voor. Veel van de sporen lopen over trajecten die in de zomer worden gebruikt door mountainbikers.

Het langlaufarrangement is zo opgebouwd dat u iedere dag de keuze heeft tussen een kortere, makkelijke route en een langere, moeilijkere route. Elke dag bezoekt u een ander langlaufgebied, gemiddeld een kwartier tot half uur rijden van la Beuratte.

Het is ook mogelijk het arrangement sneeuwwandelen te combineren met het arrangement langlaufen. U maakt dan een keuze uit de mooiste langlauf- en sneeuwwandelroutes en bindt afwisselend de langlaufers of de raquettes onder.

Bovenstaande link leidt naar het betreffende 7-daags arrangement. Voor het 4-daags arrangement kunt u hier een keuze uit maken.