www.labeuratte.com Wandelherberg in de Vogezen

Sneeuwwandelen Vogezen arrangement

Bij het sneeuwwandelen gebruik je sneeuwschoenen of raquettes, die onder gewone hoge wandelschoenen gebonden worden. Je zakt daardoor minder weg in de sneeuw maar desondanks is het sneeuwwandelen aanzienlijk zwaarder dan gewoon wandelen. Er is geen speciale techniek voor nodig, zoals bij het langlaufen. Iedereen kan sneeuwwandelen.

De arrangementen sneeuwwandelen van la Beuratte bestaan deels uit wandelingen vanuit huis, deels uit wandelingen die hun beginpunt hebben op zo'n 15 tot 30 minuten rijden van la Beuratte. Er zijn 2 verschillende arrangementen een lichte en een wat zwaardere variant De lichte routes zijn gemiddeld 3 tot 4 wandeluren lang en u overbrugt een hoogteverschil van 200 tot 300 hoogtemeters. De zwaardere routes hebben gemiddeld 4 tot 6 wandeluren en een hoogteverschil van 400 tot 600 meter. Welke variant u ook kiest, u komt op de mooiste besneeuwde plekjes van de Vogezen. Sneeuwschoenen kunt u bij ons huren voor € 7 per dag of € 25 euro voor de hele week.

Het is ook mogelijk het arrangement sneeuwwandelen te combineren met het arrangement langlaufen. U maakt dan een keuze uit de mooiste langlauf- en sneeuwwandelroutes en bindt afwisselend de langlaufers of de raquettes onder.

Bovenstaande linken leiden naar de betreffende 7-daagse arrangementen. Voor het 4-daags arrangement kunt u hier een keuze uit maken.